Marcus Paus / Maja S.K. Ratkje: Plateslipp og konsert – AVLYST

Dessverre er denne konserten avlyst på grunn av det pågående koronoutbruddet.

Vi ser fram til situasjonen normaliserer seg, og vi får synge sammen for vårt kjære publikum igjen!

 

27.mars kl 19.30 synger Det Norske Jentekor, alle fire kor, konsert i Marmorsalen på Sentralen i Oslo.

Konserten er todelt:
Første del inneholder folkemusikk som alle fire kor synger. Denne delen avsluttes med et utdrag fra verket “The Beauty That Still Remains” med musikk av Marcus Paus, over tekster av Anne Frank. Dette markerer lanseringen av albumet “The Beauty That Still Remains”. Albumet er produsert og utgitt på 2L, med Morten Lindberg som produsent. Albumet inneholder nettopp verket “The Beauty That Still Remains” av Marcus Paus og “Asylos” med musikk av Maja S.K. Ratkje og tekster av Aasne Linnestå.
Frode Haltli spiller akkordeon på Paus´verk både på albumet og under konserten.

I del to av konserten gjøres Maja S.K. Ratkjes verk Ro – Uro. Dette er det første verket Ratkje skrev for Det Norske Jentekor, og det ble skrevet allerede i 2007. Verket er bygd over en alternativ skapelsesberetning “The Nag Hammadi Library”. Det spiller på kontrasten mellom krig og fred, den feminine og det maskuline, ro og uro.
Verket ble urfremført i Japan i 2007, og er fremført en rekke ganger på konserter og festivaler i inn og utland. Den mest spesielle fremføringen er nok den det ikke ble noe av, nemlig i FN bygningen i 2012, hvor verket ble sensurert pga sitt sterke innhold.

 

Billetter kjøpes på https://www.ticketmaster.no/artist/det-norske-jentekor-billetter/917239