Konsertprosjekt med Tord Gustavsen

Det Norske Jentekor samarbeider med pianist Tord Gustavsen i sitt nyeste konsertprosjekt.

Alle de fire korene i Det Norske Jentekor skal synge både hver for seg og sammen under konsertene. Tord Gustavsens improviserer rundt det jentene synger.

– Slik skapes en musikalsk helhet som vil gi en god opplevelse for både sangerne og for publikum. Repertoaret er tekstnært – ordet og tekstene blir viktige i konsertene, sier kunstnerisk leder Anne Karin Sundal-Ask.

Blant annet skal Det Norske Jentekor fremføre: Kärlekens lov– Knut Nystedt, And now abide – Marcus Paus, Even when he is silent – Kim André Arnesen og Det er den draumen – Marcus Paus. Den nyskrevne komposisjonen av Marcus Paus over diktet Det er den Draumen skrevet av Olav H. Hauge, vil bli urfremført under disse konsertene.

– Diktet representerer Det Norske Jentekors ønsker som korskole for unge jenter, på vei ut i livet. Tord Gustavsens eminente pianospill vil være med på å understreke tekstene og gi et pusterom mellom tekstpresentasjonene i korets fremførelser, sier Sundal-Ask.

Konserten lørdag 13. oktober skjer i samarbeid med Glemmen kirke og Egil Hovland-festivalen. Det Norske Jentekor har som mål å kunne samarbeide med lokale kor når de er på reise i Norge. I Fredrikstad får Det Norske Jentekor gleden av å samarbeide med Glemmen Kirkes Barnekor og Randi Clausen Aarflot. Anne Karin Sundal-Ask reiste i forkant 19. september til Fredrikstad for å ha seminar med sangerne i kirkens barnekor, og forberede dem på samarbeidet og konserten. Glemmen kirkes barnekor synger sammen med Rekruttgruppa (1.-3.klasse) og Aspirantkoret (4.-6.klasse) i Det Norske Jentekor.

Konserten 17. oktober i universitetets aula arrangeres i samarbeid med PublikUNG, Ung i Aulaen. Her vil koret for første gang vise frem de nyproduserte korkjolene fra ByTimo.