Det Norske Jentekor 70 år

I år feirer vi vårt 70-årsjubileum. Det Norske Jentekor, tidligere NRKs Jentekor, skal feire 70 år hvor vi har turnert i inn og utland. Jubileumsåret vårt vil bli preget av musikk skrevet for oss.

I år feirer vi vårt 70-årsjubileum. Det Norske Jentekor, tidligere NRKs Jentekor, skal feire 70 år hvor vi har turnert i inn og utland, fått skrevet mengder ny musikk og gitt jenter opplæring i sang, i å arbeide målrettet og å stå på en scene. Jubileumsåret vårt vil bli preget av musikk skrevet for oss.

Første jubileumskonsert er 15.mars kl 19.30 i Kulturkirken Jakob. Her vil vi presentere to store verk skrevet for Det Norske Jentekor. Dette er Asylos av Maja Ratkje og Aasne Linnestå skrevet for oss, Schola Sanctae Sunnivae og Marianne Beate Kielland i 2013 og Hildegard Songs av ola Gjeilo skrevet for oss i 2011. Gjester på konserten er Schola Sanctae Sunnivae og Marianne Beate Kielland. Rekruttene og Aspirantene våre synger også.

Andre jubileumskonsert er søndag 11.juni i Sofienberg kirke. Her vil vi også presentere stoff skrevet for Det Norske Jentekor, men dette repertoaret er ikke samtidsmusikk. Her synger vi arrangement skrevet for oss de siste årene. Dette er Prøysen, Ole Paus, folkemusikk og musikk av Meg og kammeraten min som også er våre gjester under denne konserten. Alle fire kor synger.

Tredje jubileumskonsert, er årets største. Denne holdes på FN-dagen, 24.oktober, i Universitets aula og er også med alle fire kor. Her urfremfører vi et helaftens verk, “Spor” av Andrew Smith og Sarah Camille Ramin Osmundsen for kor og slampoet. Slampoet Sarah Camille vil være kveldens gjest. Dette verket er skrevet med støtte fra Norsk kulturråd, bade til tekst og musikk. Tematikken er menneskerettighetene. Vi ser fram til å begynne å jobbe med dette nye verket. Dette er første gang vi
bestiller et verk for alle fire kor, og vi gleder oss til å jobbe med samtidsmusikk også med våre yngste sangere.

Fjerde jubileumskonsert, består av flere konserter. Dette er våre julekonserter. Konsertene som foreløpig er satt, er søndag 17.desember i Ris kirke og onsdag 20.desember i Oslo Domkirke. Her vil vi presentere mye av musikken fra juleplata vår Julens hjerte utgitt på Kirkelig kulturverksted i 2007, men vi vil også fremføre musikk som ikke er skrevet for oss. I jula er det julestemninga som star i sentrum, så da må vi synge repertoaret som gir bade sangerne og publikum den gode julestemninga.

Det Norske Jentekor jobber med å spille inn en folkemusikkCD på plateselskapet 2L. I løpet av våren 2017 håper vi at den er ferdig innspilt, og da jobber vi for en utgivelse på senhøsten 2017.

Årets jubileumstur for Hovedkoret og Studiokoret går til California, hvor vi skal møte igjen våre venner fra iSing Silicon Valley fra California. De besøkte oss i fjor sommer, og det var et flott musikalsk møte. Vi skal gjøre konserter sammen med dem og bo hjemme hos dem i noen dager før vi fortsetter på turneen. Vi ender opp i Los Angeles. Vi gleder oss til å feire jentenes fantastiske innsats i koret med en flott reise for Hovedkoret og Studiokoret.